Elphins Roquefort
RP 174

Elphins Roquefort är inte i avel längre utan är såld till sporten vi önskar nya ägarna och ryttaren lycka till och ser framemot att se er på tävlingsbanorna framöver!Den eleganta svarta hingsten Elphins Roquefort RP 174 blev bruksprovsvinnare 2011, vann Riksfinalen 2010 i gångarter med höga 9 på sina samtliga gångarter.
I treårstestet några veckor innan tog han hem dubbeldiplomet med 10 9 7 9 9 9 = 53p, i båda grenarna och som föl blev han bästa hingstföl på ASRPs utställning i Bollerup 2007. Hittills är Roquefort obesegrad i allt han startat i!

Elphins Roquefort är halvbror med bruksprovssegraren 2010 Geld MW RP 170 och bruksprovssegraren 2009 Gasque RP 165, alla tre har den mycket framgångsrika Verona's Gerswin RP 136 som far!

Elphins Roquefort kommer att utbildas för en framtid på tävlingsbanorna men kommer även att verka i avel 2011.


Roqueforts far Verona's Gerswin RP 136 har själv gjort ett mycket bra bruksprov både i Sverige och i Tyskland. Gerswin var Sveriges första och än så länge den enda Premiehingsten. Gerswin fick 9,4 på sina interiöra egenskaper (ridbarhet, läraktighet, samarbetsvilja, temperament) på 30-dagars provet i Tyskland, Gerswin har tävlat tom Nationell Dressyr.
Gerswin är också far till många, många riktigt framgångsrika avkommor däribland Geld MW RP 170, bruksprovssegrare 2010, Riksfinalvinnare i gångarter som 4-åring och vicesegrare i 5-års championatet 2010, Mercedes MW seger i Riksfinalen för 3-åriga gångartsponnyer och seger i 5-års dressyrchampionatet, Gasque RP 165 segerhingst och godkänd med bla 9 9 10 av testryttarna i hoppning, Gin Noir 2:a Riksfinal i gångarter, Ji-Pe Jinx dubbelbiplomsto, 2:a i Scandinavium, 3:a i Ungponny SM i hoppning,
Gerswin är också far till de godkända hingstarna Holy's Cervin och EG Goodwin! Ytterligare framgångsrika avkommor till Gerswin är 50-poängsfölet Ragnarps Venus, Dune MW 3:a i RIksfinalen i gångarter samt Roqueforts diplombror Elphins Stilton!

Roqueforts mor Mozzarella MW är även hon ett otroligt prestationsstarkt sto. Mozzarella fick dubbeldiplom som 3-åring och vann senare Riksfinalen i hoppning med höga 10 - 10! Mozzarella MW är mor till Elphins Stilton även han en diplomponny som senare blev såld till en autistisk pojke som ridponny!

Mozzarella MWs mor är det kända elitstoet Mahrdorf Melody som är utbildad till FEI dressyr och tävlade framgångsrikt i kvalitetstävlan men som aldrig fick gå finalen pga att hon är importerad. Melody har gett den mycket framgånsrika Mercedes MW, Gin Noir MW, Fansipan MW bland flera föl.
Mozzarellas far är elithingsten Donauwind som i sin tur även är morfar till Geld MW!
Roqueforts mormors mormor är Mahrdorf Miranda som förutom att få ELIT i Sverige även blivit tilldelad ELIT i Tyskland!

Vi vågar påstå att Roquefort är något alldeles extra med sin särdeles genomavlade stam och sina egna topp meriter!

Roquefort har gjort hingströntgen utan anmärkning.
Roquefort kommer att verka i avel hos ASRP och hans avkommor kan registreras i ASRP.
Elphins Roquefort
Född:2007, svartbrun, 142cm
Uppfödare: Elphins Stuteri / Elisabeth och Phil Nicholson


Foto: Alice L